Wie is Sylvia Verhulst?

Ooit studeerde ik geschiedenis. Historische bronnen aan de praat krijgen is mooi, maar na mijn afstuderen ontdekte ik al snel dat ik het nóg leuker vond om mensen van vlees en bloed aan de praat te krijgen. Ik koos voor de journalistiek, want daarin kon ik alles kwijt: mijn nieuwsgierigheid, onderzoekservaring, kritische instelling en schrijflust. Ik was acht jaar eind- en hoofdredacteur van verschillende hbo- en universiteitskranten (die van Hogeschool Holland, Hogeschool Haarlem en Vrije Universiteit Amsterdam).

Sinds 2001 werk ik als zelfstandig journalist, tekstschrijver en kwalitatief onderzoeker. Daarnaast train ik de laatste jaren met veel plezier professionals en studenten in het schrijven van lezenswaardige teksten. Dat doe ik als gastdocent op hbo of universiteit, maar ook in bedrijven en organisaties. Waarom ik dat leuk vind? Om dezelfde reden waarom ik graag interview. Mensen hun verhaal laten vertellen, of liever: laten ontdekken welk verhaal ze te vertellen hebben. En ik daag ze daarbij graag
uit om te benoemen waar het eigenlijk om gaat, in klare taal.

Het grootste compliment dat ik ooit kreeg was van een Marokkaanse hulpverlener die na afloop van een cursus zei: “Je hebt me niet alleen geprikkeld om anders te gaan schrijven, maar ik ben door je lessen ook weer de schoonheid van taal gaan zien.”

Maar werken is niet alles. Daarnaast mag ik dan ook graag zingen, buiten zijn, koken en voorlezen aan buurtkinderen. En op gezette tijden naar optredens van mijn zoon Jasper met Moss of Lola Kite.