Schrijfcoaching

In veel beroepen moet je geregeld rapporteren, voorstellen doen, corresponderen of artikelen schrijven. En hoe goed je ook bent in je eigen vak, dat schrijven kan een beproeving zijn. Ik geef persoonlijke begeleiding aan mensen die worstelen met een schrijfklus of die gewoon beter willen schrijven.

Met stimulans en positieve kritiek help ik je om helder te krijgen wat de kern is van je boodschap of verhaal. Alle fasen van het schrijfproces kunnen daarbij aan bod komen: van het verhelderen van de vraagstelling en het ordenen van de informatie tot correct en aantrekkelijk formuleren. En zijn er schrijfblokkades, dan ruimen we die gezamenlijk op.

Ik coachte bijvoorbeeld onderzoekers bij het schrijven van rapporten, communicatiemedewerkers bij het schrijven van artikelen, beleidsmedewerkers bij projectplannen en adviesrapporten en hulpverleners bij hun rapportages.

Een opdrachtgever over het effect van de coaching op een medewerkster:

‘Ze was enthousiast over de sessies en ik vond haar persbericht nu heel erg goed geschreven. Ik was erg onder de indruk.’

Een klant over de coaching:

‘De schrijfcoaching heb ik als een enorme stimulans ervaren. Sylvia is een prettig persoon en ze sluit aan bij wat je wil leren. Door haar bruikbare tips heb ik in heel korte tijd veel geleerd.’

Jean Bouguenon, maatschappelijk werkster